”Jag tror på Frälsningsarmén”

Astrid, 75 år, i Skåne är en så kallad ”Vardagsängel”, eller månadsgivare hos Frälsningsarmén sedan drygt ett år tillbaka.

– Jag har aldrig hört någon tala illa om Frälsningsarmén och när jag fick ett brev med möjligheten att bli givare så tänkte jag: ”Ja! Jag ger hellre pengarna dit än till andra organisationer”, säger hon.

-Som jag har uppfattat det så har det inte förekommit några skandaler eller fusk med ekonomin där, fortsätter hon.

Astrid kallar sig inte kristen även om hon har ”sin egen” tro på Gud. Det händer att hon går i kyrkan ibland och hon tycker om att sjunga. Tidigare hade hon en granne som var med i Frälsningsarmén och i slutet av 40-talet följde hon med på en julfest i Sölvesborg. Hon gillar sång och första gången hon sjöng solo var just där och då. Under 60-talet bodde hon i Kristianstad i lite fattiga kvarter och även då kom hon i kontakt med Frälsningsarmén.

-Jag såg hur slumsystrarna sprang ute mellan gårdarna och jag förstod att de gjorde mycket gott och mycket nytta, säger Astrid.

 En så kallad slumsyster var en kvinnlig frälsningsofficer som arbetade socialt på slumstationer/härbärgen och med att besöka hem i utsatta områden.

Astrids förhoppning är att hennes pengar går till barn och unga som har det svårt, eller föräldrar och pensionärer med knaper ekonomi.

-Jag tror faktiskt på Frälsningsarmén, att pengarna man ger dit används på rätt sätt, påpekar hon.

-Det är inga stora summor jag ger men många bäckar små blir till en stor å, avslutar hon.

Text: Teresia Jansson

Swish_Logo_Secondary_RGB

Swisha valfritt belopp till 9004805.

Fler artiklar.

”Jag tror på Frälsningsarmén”

Astrid, 75 år, i Skåne är en så kallad ”Vardagsängel”, eller månadsgivare ...

”Det finns fattigdom runt hörnet”

Sedan ett par år tillbaka har Christina, som är fyrtiotalist, varit månadsgivare ...

Vill ge men inte synas

Någon som regelbundet och ganska frikostigt ger pengar till Frälsningsarmén är stockholmsbon ...
Varukorg
0